top of page

Yo van der Meulen

Toelichting bij de werken

Graag schilder ik stillevens van alledaagse voorwerpen op hout of op doek: Een favoriet paar schoenen, een lievelingsgerecht, bloemen in folie. Ik laat het onderwerp tot zijn recht komen door te spelen met licht, kleur en perspectief. Zo wordt ‘de schoonheid van het dagelijkse’ zichtbaar.

IMG_9254.jpeg

The key to color theory

Prijs: €1.450 incl. btw

Afmetingen: 61 x 51 cm

Van oudsher is de kleuren leer en het gebruik van kleur van groot belang. Het effect van het gebruik van kleur is in dit schilderij zeer goed te zien. Door het gebruik van lichte tinten ipv donkere tinten in de achtergrond, komen de kleuren van de bloemen zo veel mooier en sprankelender uit, terwijl ik aan de bloemen en de vaas niets heb gedaan. Ik heb in de achtergrond de kleurenleer (gebruik van primaire, secundaire en tertiaire kleuren) toegepast.

640fe734-54d8-4b4d-a899-dcee600e94f7.jpeg

Old Boat new view

Verkocht

IMG_0500.jpeg

21st Century Portrait

 

Vroeger werd er een kinderportrait gemaakt waarbij de kindergezichten alle aandacht kregen. Geen toeters en bellen. Je had meteen oog voor de kleine gezichtjes. Kleding die niet afleid en rustig van kleur. Tegenwoordig is merkkleding zo belangrijk geworden voor kinderen. In dit kinder portrait krijgt de kleding daarom ineens veel meer aandacht helaas.

Prijs: €695 incl. btw

Afmetingen: 43 x 53 cm

IMG_3548.jpeg

Sweet still life

Verkocht

No matter what period of time

Dit stilleven was al zo mooi geschilderd. Daarom niets aan het stilleven gedaan. Want dit stilleven blijft mooi. " No matter what period of time". Toevoeging van een eigentijdse klok met de datum van de opening van de expositie.

Prijs: €1250 incl. btw

Afmetingen: 50 x 70 cm

Benieuwd naar het proces? Hieronder een voor en na van een van de werken.

bottom of page