top of page

Studio Uiterwaal Kroes

Toelichting bij de werken

Remastered Art gaat om het recyclen van oude kunstwerken naar een nieuw hedendaags werk. Voor dit project hebben wij van een familiefoto uit 1913 een nieuw hedendaags vierluik gemaakt. 


Het proces start bij het uitzetten van een esthetisch visueel idee. Na deze fase doen we de fotoshoot waaruit een selectie van foto's voortkomen waarmee we gaan werken. Deze prints nemen we vervolgens mee de studio in en kiezen we de kleuren uit en de manier waarop de verf wordt aangebracht. Het uitkiezen van de kleuren brengt altijd een extra dimensie met zich mee omdat Merette kleurenblind is. Nadat zij een bril kreeg waardoor zij kleur beter kan zien, veranderde dit het palet waarmee zij werkte en met deze nieuwe blik op de wereld brengt zij een nieuwe kijk op het werk en het kleurgebruik. 

Untitled 1913

Prijs: €2900 incl. btw (voor het gehele vierluik)

Afmetingen: 85 x 65cm

(afmeting afzonderlijke werken 30x40cm)

Over de kunstenaars

Schilder Aron Kroes en fotograaf Merette Uiterwaal zijn begonnen samen werk te maken tijdens de pandemie in 2020. Nadat zij al jaren een studio ruimte delen zorgde de stilstand van de wereld tijdens de pandemie een startpunt van hun creatieve samenwerking. Merette haar abstracte portretten waren het uitgangspunt van een nieuwe serie waar Aron zijn expressieve en intuïtieve schilderstoets de abstracte foto's als het ware tot leven brengt. Individueel draait hun werk om het onderzoek naar identiteit en kleur, wat samenkomt in hun samenwerking. 


Naast hun series die zij maken als kunstenaars duo, werken beide ook als zelfstandig kunstenaar aan eigen series en projecten. 

Benieuwd naar het proces? Hieronder het origineel van deze Remastered Art.

bottom of page