top of page

Kika Notten

Toelichting bij de werken

Ik koos verschillende landschappen om te Remasteren. Ik heb de schilderijen eerst ontdaan van hun lijsten. Daarmee verloren zij letterlijk en figuurlijk al heel wat stof. Na met verschillende ideeën te hebben gespeeld, heb ik gekozen voor een schildering op plexiglas. Ik heb het afgelopen jaar een serie gemaakt op plexiglas en zo sluit mijn bijdrage voor Remastered Art goed aan bij mijn eigen werk. 


De schildering op plexiglas voegt een hele nieuwe laag toe aan het bestaande schilderij, zonder daar direct iets aan te wijzigen. Door het plexiglas op afstand te monteren, werpt de schildering een schaduw op het oorspronkelijke doek en creëert zo een verrassend driedimensionaal effect. Aan het oude, stoffige werk, wordt met deze ingreep een heel nieuw seizoen toegevoegd. 

A Blackbird Singing

Prijs: €1.595 incl. btw

Afmetingen: 60 x 48,5 cm

5677fc2b-bdbc-417d-b2b5-28c16a60e34a.jpeg

Heyday

Prijs: €1.245 incl. btw

Afmetingen: 46 x 37 cm

Bewerkt Covered.jpeg

Covered

Prijs: €1.650 incl. btw

Afmetingen: 40 x 80 cm

Motivatie van de kunstenaar

Toen ik werd benaderd met de vraag of ik mee wilde doen aan het project Remastered Art was ik direct enthousiast. Het is een prachtig initiatief dat heel goed past in de huidige tijd. Langzaam maar zeker dringt het door, om de aarde te behouden moeten wij ons fundamenteel anders gaan gedragen. Op alle fronten wordt nagedacht over duurzaamheid, de circulaire economie, recyclen, hergebruik, no waste, consuminderen en upcyclen. Er zijn eindeloos veel ontwerpers en startups die werken aan prachtige initiatieven en gelukkig maken ook steeds meer grotere bedrijven voorzichtig de beweging in de goede richting. Door een nieuw leven te geven aan een afgedankt kunstwerk draagt Remastered Art een creatief en innovatief steentje bij aan een betere wereld. 

Benieuwd naar het proces? Hieronder een voor en na van een van de werken.

bottom of page